ДКСК за одлуката на Судскиот совет: Постапката за утврдување одговорност на членови на Управниот одбор на АСЈО е поднесена во законскиот рок

Постапката за утврдување одговорност од страна на ДКСК е иницирана во рамки на законските рокови и на законски утврдените надлежности на Комисијата – велат од Антикорупциската комисија откако Судскиот совет вчера ја отфрли како ненавремена нејзината иницијатива за утврдување на одговорност на членови на Управниот одбор на Академијата за судии и јавни обвинители (АСЈО).

Back to top button
Close