До 11 часот во Куманово гласале 14,12 отсто, во Липково 10,45 отсто и во Старо Нагоричане 12,72 отсто од избирачите

 Според податоците на Државната изборна комисија, во Куманово излезноста до 11 часот e 14,12 отсто, во Липково 10,45 отсто, а во Старо Нагоричане 12,72 отсто.

-Право на глас во Куманово имаат 92.167 гласачи, истакна денеска претседателот на ОИК Куманово, Драган Јовановски.

Претседателот на ОИК Липково, Лирим Јашари информираше дека во општината, право на глас имаат 25.632 гласачи кои ќе гласаат на 36 избирачки места. Од ОИК Старо Нагоричане право на глас имаат 3.322 лица кои гласаат на 36 избирачки места, а процесот ќе го спроведуваат 38 избирачки одбори.

Back to top button
Close