Доделување на државната награда „22 Ноември“

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска на пладне ќе биде доделена државната награда „22 Ноември” за 2020 година. Се работи за признание што се доделува на луѓе од политичкиот, културниот и општествениот живот во земјава, кои дале свој придонес во унапредување на меѓучовечкиот соживот и меѓусебното разбирање меѓу припадниците на различните заедници, култури и вери.

Годинава добитници на наградата „22 Ноември” се проф. д-р Џеват Лоши, албанолог и академик Али Алиу, книжевен критичар.

Back to top button
Close