Доделување на државната награда „Мето Јовановски”

 Во Собранието на Северна Македонија денеска ќе биде доделена државната награда „Мето Јовановски”.

Станува збор за највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа на промоцијата, заштитата и унапредувањето на човековите права.

Државната награда „Мето Јовановски” годинава им се доделува на Денис Јанкуловски и Ленче Здравкин.

Back to top button
Close