Доктор Мојсова: Нема лекарска грешка во случајот со ракометарот Тот. Постојат видливи и невидливи траги на насилство

Раководителката на КАРИЛ, доктор Маја Мојсова Мијовска во гостувањето во „24 анализа“ даде свој став околу целиот случај со смртта на ракометарот Денис Тот. Таа појаснува дека постојат видливи и невидливи траги на насилство меѓу пациентите.

„Видливите се тие траги што ги гледаме и тие што се опишани на компјутерската томографија и не се отпишани. Тие се дадени на Државен здравствен инспекторат (ДЗИ). Полиција не бара изјави од нас, не се работи за лекарска грешка, вели Мојсова.

Back to top button
Close