Донираме за Украина, обезоружуваме во Македонија георгиевски вели дека Косово има повеќе оружје од нас


ВМРО-Народна партија соопшти дека ја поддржува политиката на поддршка на Украина, но апелира дека се врши големо обезоружување на нашата држава.

Република Северна Македонија заедно со своите НАТО партнери мора да води договорна политика за некаков баланс на оружјето во нашиот регион бидејќи несероизно е Косово да има поголема воена техника отколку Северна Македонија“, велат од партијата на Георгиевски.
Во последниве месеци повеќе пати слушаме дека Северна Македонија и подарува на Украина тенкови, авиони, хеликоптери и артилерија па сакаме да ја потестиме македонската јавност дека сто проценти од ова оружје е набвавено од Владата на господинот Георгиевски, која патем нема никаква допирна точка со денешното ВМРО-ДПМНЕ, дел како подарок од Бугарија, а другиот дел по многу евтина цена од Украина

Back to top button
Close