Дуќанот на братот на Груби се „продава“ за 700 евра квадрат


Дуќанот на братот на Артан Груби кој се наоѓа на улица „Македонија“ утрово осамна со плакати од герила акција дека се продава за цена од 700 евра за метар квадратен.

Претходно, ВМРО-ДПМНЕ обвини дека братот на вицепремиерот го купил деловниот простор за многу пониска цена од реалната.
Груби изјави дека деловниот простор не е купен од страна на фирмата на неговиот брат, туку е купен со хипотекарен кредит, земен од физичко лице, кој ќе се отплаќа 20 години.

– Јас немам ништо заедничко со таа компанија или со бизнисот на брат ми кој е 20 години во туризмот, истакна тој.

Back to top button
Close