ДУИ како наследник на УЧК не треба да прави проблеми за помош за бранителите, вели Ангелов

Од формирањето на партијата Достоинство јас сум во политиката и бев огорчен од неинтересот на јасноста за реакцијата на Достоинство поради одбивањето на законот за помош на бранителите. Затоа одржав прес конференција во која изразив огорченост поради тоа што пратениците на СДСМ гласаа против законот, а можеа барем да гласаат воздржано, вели Стојанче Ангелов, директор на ЦУК и лидер на Достоинство во СТУДИО 10 на ТВ 24.

– Нашата намера беше да ја информираме Владата за длабочината на овој проблем. Не е проблем онаа мала сума што треба да им се исплати на ранетите и семејствата на загинатите колку што е проблем ДУИ. Сметам дека ДУИ како наследник на УЧК не би требало да прави проблем за тоа.

Од друга страна од премиерот Ковачевски и министерката за одбрана Петровска имавме поддршка. Оттука пратениците на СДСМ можеа да гласаат за потреба од донесување на ваков закон, значи зборуваме за прва фаза, вели Ангелов.

Back to top button
Close