Две лица починаа во Србија од западнонилска треска

Западнонилската треска, која ја пренесуваат комарците, оваа сезона однесе два животи во Србија.

Во последните 7 дена е потврдено кај уште 2 лица во Србија, а вкупниот број на заболени сезонава заклучно со 14 октомври изнесува 89, покажуваат податоците на Институтот за јавно здравје на Србија „Д-р Милан Јовановиќ Батут. “.

Најголем број заболени и натаму има во Белград (22) и во Јужнобачкиот кварт – 24.

Најголем дел од заболените биле мажи – 52, а 37 жени.

Сите пациенти се на возраст од 18 до 89 години.

 

Back to top button
Close