Ќе се објави јавен повик за финансиска поддршка на фотографски студија и фитнес центри, пријавување до 1 јуни

Влада: Македонска банкарска асоцијација да изготви урнек за лицата кои не можат физички да пристапат до банките - МИА

Владата денеска на седница го задолжи Генералниот секретаријат да го објави јавниот повик за финансиска поддршка за регистрирани фотографски студија и фитнес центри во рамки на шестиот пакет економски мерки за закрепнување на македонската економија и за излез од КОВИД-19 економската криза.

Како што соопшти владината прес-служба, повикот има цел да обезбеди финансиска поддршка за регистрирани фотографски студија и фитнес центри кои беа затворени со одлука на Владата за целосна забрана за посетители и гости.

Висината на поддршката се пресметува како износ од 30 отсто од просечниот месечен приход, а дополнително, секој регистриран активен субјект ќе добие финансиска поддршка во износ од 15.200 денари по вработен, според бројот на ефективни работни часови, со пресек на 31 декември 2020 година.

Рокот за поднесување на пријавите за овој јавен повик е 1 јуни 2021 година.

Back to top button
Close