Ќе стасаат 40.000 дози вакцини за грип

Министерството за здравство потпиша договор за набавка на 40.000 дози четиривалентни вакцини против грип. Оттаму велат дека навремено ја спровеле набавката на вакцини за сезонски грип.

– Граѓаните кои се вакцинирале со вакцина против ковид-19, во рок од две недели, односно 14 дена, по примената втора доза, може да се вакцинираат со вакцина против сезонски грип. Тоа е препораката на Комисијата за имунизација – потенцираат за МИА од Министерството за здравство.

Достапноста и испораката на вакцините зависи од производителите.

Back to top button
Close