Едно лице од Здравствен инспекторат позитивно на Ковид-19

Едно лице вработено во Државниот здравствен и санитарен инспекторат е позитивно на коронавирус, а поради контактот со него, 10 луѓе се во изолација и тоа еден инспектор од ДСЗИ, двајца административни работници од ДСЗИ, едно лице од „Мој термин“ и шестмина вработени во Министерството за здравство, пренесе „Слободен печат“ .

Лицето според епидемиолошката анкета, не се заразило на работа, туку на приватен собир надвор од работното место. Инспекторатот продолжува да работи со несмален интензитет, ни рече доктор Бухова

повеќе

Back to top button
Close