Експлозии и судири пред затворот во Џалалабад

 Најмалку три бомби експлодираа пред затворот во Џалалабад, источен Авганистан, по што екстремистите се судрија со полицијата.

Во инцидентот повредени се најмалку 20 лица. Екстремистите прво детонирале автомобил-бомба, а потоа уследиле уште две помали експлозии пред затврот.

Се уште никој не презел одговорност за нападот.

Back to top button
Close