ЕСМ: Санирани се пукнатите цевки, првиот блок на РЕК „Битола“ повторно функционира

Пукнатите цевки во котелот се санирани и сега Блок 1 на РЕК „Битола“ е повторно ставен во функција, информираа попладнево од АД „Електрани на Северна Македонија“ во врска со дефектот поради кој првиот блок на комбинатот од вчера беше во прекин.

Back to top button
Close