ЕУ утре ги отвора границите за 15 земји, меѓу нив и Србија и Црна Гора

 Советот на ЕУ официјално препорача укинување на ограничувањата за патување за 15 држави, почнувајќи од утре.

Од регионот на листата се само Србија и Црна Гора. На листата се и Алжир, Австралија, Канада, Грузија, Јапонија, Мароко, Нов Зеланд, Руанда, Јужна Кореја, Тајланд, Тунис, Уругвај и Кина, за која се чека потврда за реципроцитет.

ЕУ потенцира дека листата ќе се ажурира на секои две седмици, во зависност од епидемиолошката слика.

Back to top button
Close