Еуроникел Индустри го одбележува Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби со инклузивни активности

Еуроникел Индустри организира еднодневна екскурзија во Крушево за учениците со посебни потреби од училиштето „Страшо Пинџур“ во Кавадарци. Екскурзијата е организирана по повод Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби, со што компанијата уште еднаш покажа дека е пријател на штитениците од ова училиште и дека ги поддржува правата и инклузијата на лицата со посебни потреби.

При патувањето, децата беа запознаени со локалните знаменитости, со историјата на Крушево а ја посетија и спомен куќата на Тоше Проески, како голем хуманист и познат филантроп.


Еуроникел Индустри е долгогодишен пријател и поддржувач на паралелките за деца со посебни потреби при локалното училиште „Страшо Пинџур“ во Кавадарци. Поддршката од компанијата, што е значаен дел од општествената одговорност на Еуроникел Индустри, се состои во финансиска помош за потребите на училиштето, чести донации и организирани посети при семејни празници и дружби на претставници од компанијата со штитениците на школото.

 

 

Back to top button
Close