Евакуирана палатата на правдата во Крагуевац поради дојава за бомба

Вработените во Палатата на правдата во Крагуевац се евакуирани денеска околу 8 часот, по анонимна дојава дека во зградата била поставена бомба.

Тим на МВР во моментов вршат увид во објектот, а вработените се надвор од зградата на Палатата на правдата.

Во зградата на Палатата на правдата, во Вишиот суд во Крагуевац, почетокот на завршните зборови на обвинителот и одбраната во судењето на Горан Гавриловиќ (50) и Борис Гавриловиќ (20) од селото Вињишта кај Крагуевац, вујкото и братот на вујкото Урош, е закажано за денеска во 9 часот. Блажиќ, обвинет за убиство на девет и рани 12 лица ноќта меѓу 4 и 5 мај

Back to top button
Close