ЕВН ја изгради првата фотонапонска централа од двострани панели во земјава

ЕВН Македонија ја инсталираше првата фотонапонска централа во земјата која истовремено произведува електрична енергија и од сонцето и од одблесокот на светлината.

Back to top button
Close