ЕСМ: Осигурувач е причината за експлозијата во ХЕЦ Вруток

Избивање на осигурувач е причината за експлозијата во ХЕЦ Вруток. Од ЕСМ за МКД.мк ја потврдуваат информацијата и официјално велат дека има прекин во мрежата. Ова не е прв пат да има ваков дефект и вакви слични дефекти, според ЕСМ се случувале и порано.

„Има прекин во мрежата. Се работи за избивање на осигурувач. Екипи се на терен и работат на отстранување на дефектот. ХЕЦ Вруток наскоро ќе биде во мрежа. Вакви дефекти се случувале и порано”,  изјавија за мкд.мк  од ЕСМ.

Back to top button
Close