Европарламентот се огради од постапките на Џамбаски во Скопје

Европскиот парламент смета дека однесувањето на европратеникот Ангел Џамбаски во центарот на Скопје по повод панихидата на Мара Бунева е негова лична работа и дека на никој начин не е поврзано со институцијата која ја претставува.

– Ова негово однесување спаѓа единствено под одговорност на пратеникот и во секој случај не ја претставува позицијата на Парламентот – велат од ЕП за порталот Република.

Џамбаски на панихидата на Мара Бунева се однесуваше непристојно и пред присутните велеше дека „Македонците се Бугари“ , Македонија е бугарска“ „И една народ во две држави“.

Back to top button
Close