Фактор: Владиката Петар отвора телевизија во Скопје

Владиката Петар влегува во медиумскиот свет, ќе отвори телевизија во Скопје, пренесува порталот Фактор.

Вчера агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги му одобри на друштвото „Преобразба“ да отвори ТВ канал, кој ќе се емитува во Скопје и околината. Зад новиот медиум стои Митрополитот преспанско-пелагониски, Владиката Петар, кој со своето световно име Петар Каревски е основач и сопственик на ДПТУ „Преобразба“.

Целата вест прочитајте ја ТУКА.

Back to top button
Close