„Фавира“ од денес и во Македонија за лекување на ковид-19

Агенцијата за лекови одобри увозот на антивирусниот лек фавипиравир. Медикаментот кој се повеќе го бараат болните од ковид, во земјава треба да пристигне од денес.

Лекот ќе се увезува од  Јапонија и Турција.

Лекот досега го немаше во македонските аптеки, пациентите на црно го набавуваа пред се од Косово по цена од 100 па се до 300 евра.

Back to top button
Close