Фетулах Ѓулен: Неодговорноста кон опасностите од пандемијата е еднаква на самоубиство

Турскиот интелектуалец и проповедник Фетулах Ѓулен предупреди на опасноста на новиот вид на коронавирус ковид-19 и повика на целосно и безузловно следење на мерките препорачани од надлежните власти.

– Ова не е страв од смрт. Да се биде неодговорен кон опасностите од пандемијата е еднакво на самоубиство. Не смееме да се опуштиме и покрај неодоговрните луѓе во нашата околина. Мора да се однесуваме согласно препораките на медицинските лица и надлежните органи – вели Ѓулен во својата порака.

Back to top button
Close