Филипче: Носејќи маска водиме грижа за најблиските и луѓето околу нас

Лекарите и медицинските лица секојдневно работат со заштитни маски и дополнителна заштитна опрема, но и во многу други професии вработените целиот работен ден го поминуваат со заштита.

Не е тешко и нема оправдување за тие кои не носат маска, кои не ги почитуваат мерките, соопшти Министерството за здравство.

-Носам заштитна маска затоа што водам грижа за моите најблиски – семејство, колеги и пријатели, затоа што секој од нас има одговорност да се грижи и за здравјето на тие околу себе. Грижата за себе во исто време е и грижа за тебе. Апелирам на почитување на мерките без исклучок! Само преку носење маска, често миење на рацете и одржување физичка дистанца можеме да го намалиме ширењето на вирусот. Да бидеме одговорни! – изјави министерот за здравство Венко Филипче.

Back to top button
Close