Филипче објави кој останува ослободен од работни обврски

„Од работни обврски остануваат ослободени хронично болните и родителите на деца до 10 години. Апелирам до сите граѓани да ги почитуваат мерките. Тие остануваат на сила и следува казни за секое нивно непочитување. Да носиме здолжително заштитна опрема, често да ги миеме рацете, како и да ја одржуваме потребната физичка дистанца од 1.5 до 2 метра. Вирусот е уште тука, да бидеме внимателни“, објави министерот за здравство Венко Филипче.

Back to top button
Close