Филипче: Пред да дојдете на пунктовите да се пополни согласност за вакцинација

На веб страницата kovid19vakcinacija.mk можете да го најдете документот „Ковид-19- Согласност за вакцинација“, кој е задолжителен документ за секое лице кое сака да биде вакцинирано. Согласноста може да биде пополнета претходно, но истата се наоѓа и на пунктовите за вакцинација каде може директно да се пополни и да се приложи, објави на својот Фејсбук профил министерот за здравство Венко Филипче.

Ве охрабрувам, посочува министерот, сите кои имате можност да го преземете и пополните документот пред да дојдете на закажниот термин за вакцинација со цел да избегнеме метеж и чекање. https://kovid19vakcinacija.mk/izjava-za-soglasnost/ 

Back to top button
Close