Филипче: Пропагандистите на ВМРО-ДПМНЕ ми спремаат црна кампања и фабрикувани кривични пријави, зашто се безидејни

Имам информации дека тајниот оперативен штаб за пропаганда на ВМРО-ДПМНЕ спрема црна кампања против мене и дека подготвуваат и фабрикувани кривични пријави против мене, за да ме замолчат и да ме заплашат, вели носителот на изборната единица на СДСМ Венко Филипче.

Тој додава дека ова нема ниту да го замолчи ниту да го заплаши.

Притисоците воопшто не ме плашат а не треба да се грижат ни граѓаните. Тајните оперативни планови со кои ја фабрикуваат реалноста не поминуваат, граѓаните одамна го загубија стравот од ВМРО-ДПМНЕ и нема да дозволат да бидат изманипулирани. Имам зад себе и дела а и конкретен план за иднината. Тука сум да им ги презентирам нашите планови на граѓаните и да понудам поддршка и помош секаде каде што можам. Александар Николоски веќе почна да бара алиби за лошиот резултат што го очекува. Постојаните напади и негативната кампања врз мене без ниедна друга понуда за граѓаните покажува дека кај нив владее страв. Веќе десет дена од него не слушнавме ниеден конкретен проект, ни понуда. За разлика од нив ние веќе ги презентиравме клучните проекти и секој ден сме на терен меѓу луѓето, рече доктор Филипче при неговата денешна посета на Гевгелија

Back to top button
Close