Филипче: Рано е да се отворат градинките, можно е таму да се зголеми трансмисијата

Министерот за здравство Венко Филипче информира дека се уште е рано да се отворат градинките и најверојатно по разгледување на епидемиолошката состојба и бројките, одлуката ќе се носи понатаму, но засега не.

– Во оваа ситуација можно е таму да се зголеми трансмисијата помеѓу децата и од членови на новините семејства што може да предизвика дополнителен проблем, нагласи министерот Филипче.

Back to top button
Close