Филипче во посета на Прилеп, ќе се разговара за епидемиолошката состојба во градот

Министерот за здравство Венко Филипче денеска ќе биде во посета на Прилеп каде ќе разговара со градоначалникот Илија Јованоски за актуелната епидемиолошка состојба во градот.

По зголемениот број на заболени, Јовановски побара воведување порестриктивни мерки во градот.

Филипче вчера на прес-конференција во Владата рече дека во речиси две третини од градовите има сериозно намалување на инциденцата, а критични остануваат Куманово, Штип, Прилеп, Битола и Скопје. Оценката на епидемиолозите, како што посочи, е дека засега нема потреба од порестриктивни мерки во Прилеп и Битола.

Back to top button
Close