Филиповски: Нова градинка во ново Лисиче, а „дупка“ останува отворена

 

 

„Во Ново Лисиче ќе направиме нов објект на градинка, со што ќе се зголемат капацитетите за згрижување на нашите најмлади. Спортско – рекреативниот центар „Дупка“ ќе остане отворен, како што го паметиме сите и тековно ќе го одржуваме. Дополнително, ќе подигнеме нови зелени површини, а со цистерни, ќе обезбедиме почисти улици и јавни површини“, истакна Александар Филиповски, кандидат на СДСМ и коалицијата за градоначалник на општина Аеродром.

Вечерва, СДСМ одржа граѓански собир во спортско – рекреативниот центар „Дупка“, во Ново Лисиче, каде што се презентираа политиките за развој на овој дел од Аеродром.

Александар Филиповски истакна дека ВМРО – ДПМНЕ и Муцунски немаат контакт со реалноста. Затоа, нивната програма во најголем дел е препишана, нереална и неостварлива.

  • Аеродром повторно ќе биде општина – ДОМ ЗА СИТЕ ГЕНЕРАЦИИ. Затоа што планираме младински центар, но и активни центри за стареење за највозрасните. Затоа што подобрувањето на условите во основното образование значи и изградба на сензорни соби, со цел еднакви шанси и за учениците со попреченост. Затоа што ќе ги подобруваме сервисните улици, но и ќе правиме 20 километри нови вело – патеки, истакна Филиповски пред граѓаните.

Советничката листа на СДСМ и коалицијата во Аеродром ја предводи д – р Александар Трајановски – Коска. Тој напомена дека советниците на СДСМ ќе бидат секогаш достапни за граѓаните, а заедно со градоначалникот ќе инсистираат на реализација на програмата.

 

На граѓанскиот собир се обрати и Бојан Маричиќ, меѓународен секретар на СДСМ кој говореше за промените кои Социјалдемократскиот сојуз ги направи на национално ниво. Тој ја истакна и инвестицијата која денеска ја промовираше премиерот Заев.

  • Започнува да се реализира најголемата инвестиција во историјата на македонската економија, вредна 500 милиони евра на германската компанија WPD. 69 ветерници ќе бидат поставени на потегот Куманово – Старо Нагоричане – Ранковце – Крива Паланка, кои ќе создадат над 400 мегавати струја од македонскиот ветер, истакна Маричиќ.

 

Back to top button
Close