Финската Влада договори стратегија за вакцинација против Ковид-19

Финската Влада денеска соопшти дека договорила национална стратегија за вакцинирање против Ковид-19.

Властите планираат вакцините да бидат достапни за секого и да почнат со вакцинирање на избрани здравствен персонал од јануари натаму.

– Целта на Финска е да го заштити целото население со бесплатна вакцина за сите оние кои сакаат да се вакцинираат и кои немаат здравствени пречки, изјави финската министерка за социјални работи и здравство Криста Киуру.

Back to top button
Close