Фокус : Кои се новите 15 советници на Ковачевски?

Завршен е процесот за избор на нови советници на премиерот Димитар Ковачевски, информира Фокус повикувајќи се на високи владини извори, кои откриваат дека на советничката листа има 15 советници.

На неа се наоѓаат неколку стари имиња, како Едмонд Адеми (надворешни работи), Исмет Рамадани (евроатлански вредности), Нина Фити (финансии), Драган Василевски (одбрана)…

Исто така, на списокот останува и поранешниот шеф на тајната полиција Зоран Верушевски, кој му беше советник за национална безбеднсот на Зоран Заев, а сега продолжува на истата позиција и кај Ковачевски.

повеќе

Back to top button
Close