Фон дер Лајен: Нема сомнеж дека македонскиот е ваш јазик и целосно го почитуваме тоа

Ви ветив дека ќе го потпишеме Договорот со Фронтекс на македонски јазик, без фусноти и ѕвездички, на еднакво рамниште со сите 24 јазици на ЕУ и денес испорачуваме рзултати. Овој Договор не е важен само зашто ја зацврстува нашата соработка за миграцијата, туку и зашто покажува дека нема сомнеж дека македонскит јазик е ваш јазик и целосно го почитуваме тоа, рече претседателката на Европската комисија Урсула Фон дер Лајен на заедничката прес-конференција со премиерот Димитар Ковачевски во Владата.

 

 

Back to top button
Close