Фотографија на денот: Жителите на Киев го напуштаат градот

Жителите на Киев го напуштаат градот по почетокот на руските напади врз Украина.
Русија ја нападна Украина во текот на ноќта. Во меѓувреме, според советник во украинското Министерство за внатрешни работи, во регионот на Киев веќе има први жртви. Во Украина е прогласена воена состојба.

Back to top button
Close