Фотографии со Цар Борис Трети и храна за охридски семејства од социјален ризик

Пакети со храна врз кои стои фотографија од Цар Борис Трети вчера им биле поделени на семејства од социјален ризик во Охрид. Оваа донација доаѓа од бугарскиот бизнисмен Милен Врабевски и неговата Фондација Бугарска Меморија, а на граѓаните им била поделена од страна на здружението Цар Борис Трети.

Од здружението чиј клуб го носи називот Цар Борис Трети објавија фотографии од хуманитарните пакети, и се заблагодарија на Врабевски, кој помогнал да се израдуваат семејствата во Охрид. Уште пред два месеци Собранието ги донесе измените на Законот за здруженија и фондации, според кои, клубови, фондации, здруженија и друштва нема да може да се регистрираат ако со називот повикуваат континуитет на фашизам, на нацизам, на Адолф Хитлер и негови соработници.

Целиот текст на фокус мк ТУКА

Back to top button
Close