Франција испраќа жандармерија да ја заштити амбасадата во Киев

Елитните припадници на жандармеријата (ГИГН) се испратени во Киев да ја обезбедат француската амбасада, која останува отворена и покрај руската инвазија.

Елитните војници ќе имаат и задача да ги заштитат дипломатите и персоналот при нивното движење.

Исто така, според Европа 1, членовите на ГИГН треба да организираат операција за евакуација на француските државјани.

Back to top button
Close