Французите би можеле да се вратат во нормала со вакцина до следната есен

Луѓето во Франција би можеле да се вратат во некој вид нормален живот до есен 2021 година, под услов да стапи во сила голема програма за вакцинација против Ковид-19, изјави денеска соработникот на француската влада Арно Фонтане.

Водечкиот француски епидемиолог истакна дека Франција мора да набави вакцини за 80 до 90 проценти од своето население за да може да наговести враќање во нормала до есен 2021 година.

Back to top button
Close