„Фридом хаус“: Рекорден број земји апселе и малтртирале корисници на интернет

Според „Фридом хаус“, бројот на земји каде што корисниците на интернет се уапсени и малтретирани за своите објави достигна рекорд во периодот од јуни 2020 и мај 2021 година, се констатира во најновиот извештај.

Back to top button
Close