Георгиевски- Никој ни спомнува ни пишува за 23 години српската окупација

Поранешниот премиер и лидер на ВМРО Народна партија, Љубчо Георгиевски, прашува зошто никој не ја спомнува српската окупација на Македонија, откако деновиве е актуелна најавата на премиерот Зоран Заев дека ќе се брише зборот „бугарски“ пред „фашистички окупатор“ во македонските учебници.

А еден да напишеше дека пред бугарската фашистичка окупација имаше 23 години српска окупација во Југославија занданата на народите, во која ние бевме вардарска бановина и јужносрбијанци!“, напиша Георгиевски на Фејсбук.

Back to top button
Close