Град Скопје: МВР итно да ги истражи причините за пожарот

Од Град Скопје бараат МВР итно да истражи кои се причините за пожарот во Универзална сала и доколку се работи за човечки фактор и како што велат, мотивирано од погрешната и небезбедна градба, институциите да покренат соодветни постапки за одговорност.

Советниците во Советот на Град Скопје на седница во јули 2023 година одлучија Министерството за култура да ја превземе Универзална сала и нејзината реконструкција. По неколку месеци мистериозно гори Универзална сала, наместо да се РЕВИДИРА што правел изведувачот“ велат од Град Скопје.

Back to top button
Close