Град Скопје распиша нов тендер за струја откако досегашниот снабдувач го раскина договорот, се очекува поскапа цена

Град Скопје распиша тендер за снабдување со електрична енергија откако досегашниот снабдувачот го раскина договорот. Поради најавена енергетска криза, фирмите кои имаат склучено договор со Општините и јавните установи почнаа да ги раскинуваат договорите оти цената на струјата се очекува ќе расте, пренесе СДК.

Од Град Скопје велат дека градот нема да остане без струја и улично осветлување додека се избере нова фирма, бидејќи постапено е согласно Законот за енергетика.

повеќе

Back to top button
Close