Грчки хакери ja нападнаа страницата на МОН

Во хакерски напад грчка хакерска група ја презема контролата врз веб страницата на Министерството за образование и наука.

Напаѓачите на страницата на МОН поставиле свој текст на кој пишува ,,Хакирано од грчкиот хакерски тим ,,Netwatchers”.
На местото на фотографиите на министерот од заменик министерот на страницата на МОН се поставени други фотографии. Во моментов страницата на МОН е недостапна.

https://mon.gov.mk/

Back to top button
Close