Груби: Субвенции за приватни фирми ако вработат припадници на малцинствата

Владата ќе разгледа мерка за субвенционирање на приватни компании кои ќе вработат Албанци или граѓани од другите помали етнички заедници, најави првиот вицепремиер и министер за политички систем Артан Груби на ТВ 21.

-Доколку приватни компании вработуваат Албанци или граѓани од другите помали етнички заедници ќе ја разгледаме можноста да ги субвенционираме овие компании. Сите компании кои ќе ја запазат правичната застапеност ќе бидат помогнати од владата – потенцираше првиот вицепремиер.

Тој најави дека ќе биде познат имотот и приходите на сите функционери и доколку дојде до несовпаѓање, како што рече, соодветно ќе се реагира.

Back to top button
Close