Гутереш: Ова е најтажниот ден во мојот мандат како генерален секретар на ООНЗа

За рускиот напад на Украина се огласи и генералниот секретар на Обединетите нации Антонио Гутереш.

 

-Ова е најтажниот ден во мојот мандат како генерален секретар на ООН. Го започнав состанокот на Генералното Собрание за да му кажам на претседателот Путин од дното на моето срце, запри ги твоите трупи од офанзивата во Украина, дадете шанса на мирот бидејќи премногу луѓе веќе загинаа, изјави генералниот секретар на ОН Гутереш

 

 

Back to top button
Close