„Хјундаи“ повлекува над 272.000 возила од САД

– Јужнокорејската автомобилска компанија „Хјундаи“ повлекува над 272.000 возила од САД поради проблеми со електричниот приклучок на инструмент таблата, кој може да прегрее и да предизвика пожар.

Компанијата соопшти дека работи на отстранување на недостаткот и оти сопствениците писмено ќе бидат известени за повлекувањее на возилата.

„Хјундаи“ ќе ги повлече автомобилите „Елантра“ и „Сната од 2011 и 2012 година, како и моделите „Асент“ и Велостер“ од 2012 година,

До сега има пријавено девет пожари поради проблеми со електричниот приклучо на инструмент таблата, но нема повредени лица.

Back to top button
Close