Халеп: Конечната одлука за учество на УС Опен ќе ја донесам по турнирот во Прага

Вториот рекет на светот Симона Халеп изјави дека ќе одлучи за своето учество на УС Опен по турнирот во Прага, кој започнува утре.

– Јас дефинитивно ќе одлучам по овој турнир. Треба да чувствувам сè, да откривам какви промени ќе направат организаторите во однос на летовите и слично. Тогаш можам да донесам конечна одлука.

Знам дека медицинскиот протокол е многу строг и создава малку стрес. Но, овие правила се за безбедност.

Сега сите донесуваат одлуки засновани врз она што им е важно. За мене, здравјето е важно – не само физичко, туку и ментално. Не сакам да создадам непотребен стрес за себе. И конечната одлука ќе ја преземам врз основа на ова, изјави Халеп.

Тенискиот Грен слем УС Опен започнува на 31 август.

Back to top button
Close