Халили: Бугарија во преговорите ќе се фокусира на економија, наместо на историја

Бугарија воведува нова стратегија во преговорите со Македонија, а тоа значи дека историските и идентитетски прашања ќе останат во втор план, а главниот фокус ќе биде ставен на соработката во економијата, образованието и информациите“, вели претседателот на Советот на амбасадори – Мухамед Халили во неделното интервју за Радио Слободна Европа.

 

Back to top button
Close