И Алтернатива бара бришење на формулацијата 20% од Уставот во однос на албанскиот јазик

И Алтернатива влегува во низата на партии од албанскиот политички блок со барање од Уставот да се избрише формулацијата 20% и да се замени со албански јазик.

Но, лидерот Африм Гаши не спомена дека ова барање ќе биде услов за пратениците од неговата партија гласаат за внесување на Бугарите во македонскиот устав. Тој посочи дека треба да се внимава при дебатата за ова прашање, бидејќи како што вели, секој поинаков пристап кој ќе личи на уцена, популистички трик за дневно политички поени, ќе направи обратен ефект

И Алтернатива влегува во низата на партии од албанскиот политички блок со барање од Уставот да се избрише формулацијата 20% и да се замени со албански јазик.

Но, лидерот Африм Гаши не спомена дека ова барање ќе биде услов за пратениците од неговата партија гласаат за внесување на Бугарите во македонскиот устав. Тој посочи дека треба да се внимава при дебатата за ова прашање, бидејќи како што вели, секој поинаков пристап кој ќе личи на уцена, популистички трик за дневно политички поени, ќе направи обратен ефект

Back to top button
Close