И Газибаба веќе со помала излезност отколку во првиот круг, Карпош и Центар најмасовно до 17 часот, пресек за скопските општини до 17 часот

Во Центар и Карпош има излезност со 5 проценти поголема отколку во првиот круг, односно гласале по околу 3 илјади гласачи повеќе до 17 часот отколку пред две недели. Во овие општини се бира и општински градоначалник.

Чаир стигна до 4% повеќе гласови во вториот круг, и сега излезноста во оваа општина е поголема и од Газибаба, а веќе беше подобра и од Бутел, Шуто Оризари и Сарај.

Негативен резултат односно помала излезност имаат три скопски општини од кои најголемо намалување од 10,29 % има во Сарај.

Болдираните општини се општини за кои недостасуваат по неколку избирачки места.

Општина               Втор круг (17:00) Прв круг                       Разлика

Карпош                  47,10%                   41,99%                          +5,11%

Центар                   45,42%                   40,34%                          +5,08%

Кисела Вода         42,52%                   40,78%                           +1,74%

Аеродром             42,26%                   40,25%                            +2,01%

Ѓорче Петров        40,96%                  39,56%                            +1,40%

Чаир                        39,19%                  35,22%                            +3,97%

Газибаба                37,23%                  37,61%                            -0,38%

Бутел                       37,09%                  40,67%                           -3,58%

Шуто Оризари       28,48%                 26,14%                            +2,34%

Сарај                        22,00%                  32,29%                          -10,29%

 

Back to top button
Close