Идниот бугарски премиер под истрага, дали има двојно државјанство?

Рокот на проверка на државјанството на поранешниот привремен министер за економија Кирил Петков е продолжен до средината на декември.

Ова следува откако кон крајот на август обвинителството беше известено по електронска пошта дека тој, освен бугарско, има и канадско државјанство.

Бугарското обвинителство соопшти дека речиси еден месец се проверуваат информациите за наводното двојно државјанство на Петков, кој претендира да биде идниот бугарски премиер.

Претходно, бугарското обвинителство информираше дека од Уставниот суд ќе бидат побарани сите материјали кои се поврзани со случајот.

повеќе

Back to top button
Close